Hoorn van Afrika

Hongersnood dreigt voor 17 miljoen mensen, zegt VN

Vanwege aanhoudende droogte dreigt er hongersnood voor 17 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika. Dat heeft de FAO, de voedselorganisatie van de Verenigde Naties, zondag bekendgemaakt. Voor ongeveer 12 miljoen mensen in Somalië, Ethiopië en Kenia is onmiddellijk voedselhulp nodig. Volgens de FAO, is de nood acuut. „De omvang van de situatie vraagt om onmiddellijke actie en coördinatie op nationaal en regionaal niveau. We hebben te maken met een humanitaire noodsituatie. Het is nu tijd om te handelen.” Het afgelopen half jaar is in de Hoorn van Afrika slechts een vierde van de normale hoeveelheid neerslag gevallen. De delen die het meeste te kampen hebben met hongersnood zijn Somalië, het noordoosten en de kustregio van Kenia en het zuidoosten en de noordoostelijke Afarregio in Ethiopië. (NRC)