Handbal

Frankrijk opnieuw wereldkampioen

De Franse handballers hebben hun dominantie zondag kracht bijgezet met het veroveren van de zesde wereldtitel. Tegenstander Noorwegen kon het in de finale in Parijs in de eerste helft nog bijbenen, maar zag de topfavoriet in de tweede helft afstand nemen en met 33-26 winnen. Sterspeler Nikola Karabatic was met zes treffers topscorer bij de Fransen. Kentin Mahé, Michaël Guigou en Valentin Porte scoorden elk vijf keer. Bij de Noren was Kent Robin Tønnesen met vijf treffers het productiefst. Frankrijk won de wereldtitel ook in 1995, 2001, 2009, 2011 en 2015. Op het WK in eigen land waren de Fransen, die al hun duels wonnen, dit jaar ongenaakbaar. Noorwegen speelde voor het eerst een WK-finale en weerde zich dapper, maar meer dan zilver zat er niet in. (ANP)