Drie jongens vervolgd voor verspreiden naaktfoto’s

De foto’s van minderjarige meisjes circuleerden via accounts op Instagram in de omgeving Tilburg. De zaak werd onderzocht toen de moeder van een slachtoffer aangifte deed.

Foto Roos Koole / ANP

Drie minderjarige jongens van 16 en 17 jaar worden vervolgd voor het verspreiden van naaktfoto’s van jonge meisjes op scholen in Tilburg. Dat meldt Omroep Brabant.

Aangifte

De politie startte in januari 2016 een onderzoek nadat de moeder van een minderjarig meisje meldde dat er naaktfoto’s van haar dochter op internet circuleerden. Na verder onderzoek bleek dat er op verschillende accounts op Instagram pikante foto’s van meisjes stonden. De verspreiding van de pikante foto’s, een fenomeen bekend onder de naam ‘sexting’, gebeurde vooral onder leerlingen van het Vakcollege in Tilburg.

Lees ook: Les over sexting op de middelbare school.

Het Openbaar Ministerie gaat een jongen uit het Belgische Poppel, een jongen uit Tilburg en een jongen uit Waalwijk vervolgen. Een van de jongens wordt verdacht van het verspreiden van seksueel getinte foto’s. De andere twee van belediging en smaad. Omdat de verdachten minderjarig zijn kunnen zij een boete of taakstraf accepteren. Gaan zij niet akkoord, dan volgt een zitting bij de kinderrechter.