AsielvillaVerloren na brand

Foto Pim Velthuizen/ ANP

Een leegstaande villa in Twello die bestemd was voor vluchtelingenopvang, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Van het pand uit de jaren dertig staan alleen de buitenmuren nog overeind: het moet als volledig verloren worden beschouwd. Naar de oorzaak van de brand, die op de zolderverdieping uitbrak, wordt nog onderzoek gedaan. Volgens de voormalig eigenaar zou een technisch mankement aan de centrale verwarming de oorzaak kunnen zijn. Die verwarming brandde in de langdurig leegstaande villa nog altijd, om vochtschade te voorkomen, aldus de regionale krant De Stentor. De gemeente Voorst, waar Twello onder valt, had het pand vorig jaar voor vier ton gekocht, om er maximaal veertien vluchtelingen met een verblijfsstatus te huisvesten. Om die reden sluit de politie niet uit dat sprake is geweest van brandstichting. (NRC/ANP)