In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een parade van de politie tijdens de "Dag van de Republiek" in India. Het was een erg koude feestdag in Srinigar.
Reuters / Danish Ismail
Dertien leden van de Mara Salvatrucha bende bij aankomst in de zwaar bewaakte gevangenis van Zacatecoluca, El Salvador.
Reuters / Jose Cabezas
Chili wordt al een hele week geteisterd door bosbranden. Meer dan 150.000 hectaren bos zijn ondertussen in vlammen opgegaan.
AFP / Pablo Vera Lisperguer
Gambianen wachten hun nieuwe president Barrow op bij de luchthaven van Banjul.
AFP / CARL DE SOUZA
Protesten in Athene naar aanleiding van de maatregelen die de Griekse regering in de gezondheidszorg wil nemen. Michalis Giannakos van de werknemersorganisatie van de ziekenhuissector probeert het cordon te doorbreken.
AP / Yorgos Karahalis
Serena Williams tijdens haar wedstrijd tegen de Britse Johanna Konta. Na veertien jaar ontmoette ze eindelijk nog eens haar zus in de finale van de Australian Open.
AFP / Paul Crock
Gevangenprotest in de Braziliaanse Alcacuz gevangenis, waar rivaliserende bendes elkaar al weken bestoken.
AP Photo / Felipe Dana
Al vanaf hun geboorte worden deze Thaise baby's ondergedompeld in de festiviteiten rond het Chinees Nieuwjaar. Ook in Bangkok wordt "het jaar van de Haan" groots gevierd.
AFP / Lillian Suwanrumpha
Malinese supporters tijdens de Africa Cup. Zestien landen strijden in Gabon om de beker. Op 5 februari wordt de finale gespeeld.
AFP / Justin Tallis
Nederlands protest tijdens een betoging in Brussel tegen de overproductie en de landbouwprijzen. Er werd onder andere rijkelijk met melkpoeder gestrooid.
Reuters / Francois Lenoir
Een wel erg jong model defileert tijdens de show van Sorbier deze week in Parijs. Ontwerpers presenteren er hun collectie tijdens de Haute Couture week.
AFP / Patrick KOVARIK
Een gezondheidswerker spuit een antimuggenspray in Biyagama bij Colombo, Sri Lanka.
AFP / Ishara S. Kodikara
Bij de start van het Zeslandentoernooi poseren de aanvoerders van de damesteams met de trofee. Van links naar rechts: Sarah Hunter voor Engeland, W Carys Phillips van Wales Sara Barattin uit Italië, Gaelle Mignot voor Frankrijk, de Ierse Niamh Briggs en Lisa Martin voor Schotland.
AFP / Ben Stansall
Hulpverleners voeren een gewonde weg van een bomaanslag in het Dayan hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu.
Reuters / Feisal Omar
Premier Mark Rutte en minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur., donderdagavond in de Tweede Kamer, nadat de laatste zijn aftreden had afgekondigd
David van Dam
Nermin Halilagic, 38, uit Bosnië heeft de gave om metalen voorwerpen aan zijn lichaam te laten kleven. Door, zoals hij zelf beweert, magnetische energie van zijn lichaam.
REUTERS / Dado Ruvic