FC Utrecht wint van Go Ahead, PSV beslist in slotfase

Roda JC weet ook weer wat scoren is en wint overtuigend van Excelsior.

PSV-speler Davy Propper juicht na de 1-2.
PSV-speler Davy Propper juicht na de 1-2. Foto ANP

FC Utrecht verlaat Deventer met drie punten in de tas. De uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles werd met 1-0 gewonnen, de enige treffer was van verdediger Xandro Schenk die zijn eigen doelman passeerde. De thuisploeg eindigde met tien man op het veld nadat Darren Maatsen na een kwartier spelen uit het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Het elftal van trainer Erik ten Hag was toe aan winst. De thuisnederlaag tegen aartsrivaal Ajax (0-1) zorgde voor een grote teleurstelling. Nog groter was de nederlaag van afgelopen woensdag: toen verloor Utrecht de kwartfinale van de KNVB-beker na strafschoppen van SC Cambuur.

De negatieve uitslag van de voorgaande twee duels bleven niet zonder gevolgen voor Nacer Barazite, Yassin Ayoub en Richairo Zivkovic. Ze verloren hun basisplaats aan respectievelijk Patrick Joost, Andreas Ludwig en Gyrano Kerk. Giovanni Troupée verving de geschorste Willem Janssen. In de Adelaarshorst domineerde FC Utrecht, maar het kon niet tot scoren komen. De ongelukkige verdediger van de Eagles werkte een voorzet van Ludwig in de 32e minuut in eigen doel (0-1).

PSV wint derde competitiewedstrijd in het nieuwe jaar

De wedstrijd tussen Heracles en PSV werd, net als bij de vorige competitiewedstrijd van de Eindhovenaren, pas laat beslist. In de 87e minuut tikte Davy Pröpper via Mike te Wierik het winnende doelpunt binnen: 1-2.

De regerend landskampioen was leidend. In de eerste helft ontsnapte de ploeg uit Eindhoven toen Samuel Armenteros een strafschop miste. Na de rust was de ploeg van trainer Phillip Cocu beter dan de thuisploeg en volgden vele kansen. In de 74e minuut kwam Heracles met een fraaie treffer op 1-1 en kort voor het fluitsignaal besliste PSV de wedstrijd.

Met deze overwinning evenaart PSV het clubrecord uit het seizoen 2004/2005. Ook toen bleven de Brabanders 23 uitwedstrijden op rij ongeslagen.

Roda JC pakt 3 punten tegen Excelsior

Roda JC weet weer wat scoren is en trapte zaterdag voor het eerst sinds 27 november vorig jaar weer ballen in het doel. De ploeg uit Kerkrade heeft tegen Excelsior drie kostbare punten behaald. Het is pas de tweede competitiezege van de Limburgers, die eerder in Rotterdam ook al van Excelsior wonnen. Al voor de rust was de wedstrijd beslist door doelpunten van Dani Schahin en Mitchel Paulissen. Jurgen Mattheij, de centrale verdediger van Excelsior, moest al na 18 minuten met een rode kaart van het veld. Invaller Thanasis Papazoglou en opnieuw Paulissen bepaalden de eindstand op 4-0.