Voetbal

ADO Den Haag voorlopig uit financiële problemen

ADO Den Haag is voor dit seizoen financieel gered. De club kreeg vrijdag de resterende 2 miljoen euro gekregen van United Vansen, het bedrijf van de Chinese eigenaar Wang Hui. De Chinese onderneming heeft daarmee gevolg gegeven aan het oordeel van de rechter die begin deze maand bepaalde dat het een toegezegd bedrag van 2,5 miljoen euro moest overmaken aan de Haagse club. Ruim een week geleden maakte UVS al 500.000 euro over. De nummer vijftien van de eredivisie had het geld hard nodig om de KNVB een sluitende jaarrekening te kunnen overleggen. Dat moest gebeuren vóór februari om sancties te voorkomen. Directeur Mattijs Manders reageerde dan ook verheugd dat het gelukt is de impasse met de Chinese grootaandeelhouder te doorbreken. „We zijn opgelucht dat UVS haar verplichtingen is nagekomen”, zei hij. (ANP)