techbedrijven

Hogere omzet en meer winst voor Microsoft en Google

Softwarebedrijf Microsoft en Google hebben de winst en omzet verder opgevoerd. Dat blijkt uit de presentatie van de kwartaalcijfers donderdagavond. Microsoft rapporteerde over het afgelopen kwartaal een omzet van 24,1 miljard dollar (22,5 miljard euro). Dat bedrag ligt 1 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst van het bedrijf steeg met 3,6 procent naar 5,2 miljard dollar. Microsoft legt zich sinds vorig jaar toe op (cloud)diensten en het aanbieden van software via internet. Bij de clouddienst Azure nam de omzet afgelopen kwartaal met 93 procent toe. De omzet uit Office 365 steeg met 49 procent. De omzet van Google steeg in het vierde kwartaal van vorig jaar met ruim eenvijfde ten opzichte van een jaar eerder, tot 25,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 5,3 miljard dollar, dat is 8 procent hoger dan in het laatste kwartaal van 2015. (NRC)