Schaatsen

Nuis verslaat Joeskov op 1.500 meter in Berlijn

Kjeld Nuis net voor tegenstander Denis Joeskov op de 1.500 meter.
Kjeld Nuis net voor tegenstander Denis Joeskov op de 1.500 meter. Foto Soeren Stache/AFP

Kjeld Nuis heeft vrijdag tijdens de wereldbeker schaatsen in Berlijn de 1.500 meter gewonnen. In een tijd van 1.45,94 versloeg hij de Russische wereldkampioen op de mijl Denis Joeskov (1.46,03). De Nieuw-Zeelander Peter Michael pakte met een razendsnel slot het brons in een persoonlijk record van 1.46,87. Voor Nuis (27) was het zijn tweede wereldbekerzege op deze afstand in dit seizoen. Hij steeg in het klassement van de wereldbeker naar de tweede plek achter de nieuwe leider Joeskov. Nuis kon een succesje in de aanloop naar de WK afstanden (9-12 februari in Zuid-Korea) goed gebruiken. Hij verloor eind december bij de NK afstanden zijn titel zowel op de 1000 meter (aan Kai Verbij) als 1500 meter (aan Sven Kramer). Ook bij het EK sprint begin deze maand in Heerenveen moest hij in de eindstand achter Verbij genoegen nemen met zilver. (ANP)