‘Onwaarheden’

Haagse politie dient klacht in tegen jurist Internationaal Gerechtshof

De Haagse politie laat de klacht vallen die zij had aangekondigd tegen een medewerker van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. De vrouw had op Facebook geschreven dinsdag door twee agenten agressief te zijn aangehouden en racistisch te zijn bejegend. Na een gesprek donderdag tussen de Haagse korpschef en medewerkers van het gerechtshof achtte de politie het indienen van een klacht niet meer noodzakelijk. Eerder donderdag meldde de politie de door de vrouw geuite „onwaarheden” via een klacht aan de kaak te zullen stellen. De vrouw, de Amerikaanse Chaka Laguerre, jurist bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, zegt in een lang bericht op Facebook dat ze dinsdag met haar fiets aan de hand langs de Anna Paulownastraat liep, toen de agenten haar vanuit de auto aanspraken en vervolgens hardhandig aanhielden, zonder reden, inclusief schoppen en slaan. De politie ontkent dit, en verklaart dat de vrouw is aangehouden omdat ze gevaarlijk gedrag vertoonde in het verkeer. (NRC)