Chipfabrikant

Aandeelhouders keuren overname van NXP door Qualcomm goed

Aandeelhouders van de Eindhovense chipproducent NXP Semiconductors hebben vrijdag ingestemd met de overname door branchegenoot Qualcomm. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Het in New York genoteerde Nederlandse chipbedrijf kwam in oktober een overnamesom van 47 miljard dollar (bijna 44 miljard euro) overeen met het Amerikaanse Qualcomm. Daarmee is het een van de grootste overnames van een Nederlands bedrijf ooit. Aandeelhouders van NXP hebben tot 6 februari om hun aandelen aan te bieden. De verkoop van de sinds 2006 zelfstandige chipdivisie van Philips moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. De afronding van de deal staat gepland voor het einde van dit jaar. (ANP)