Arbeidsvoorwaarden

Cabinepersoneel British Airways kondigt stakingen aan

Een deel van het cabinepersoneel van British Airways legt begin februari tweemaal drie dagen het werk neer. Dat heeft de vakbond Unite vrijdag bekendgemaakt. De stakingen vinden plaats van 5 tot en met 7 en van 9 tot en met 11 februari. De acties volgen op stakingen van stewards en stewardessen eerder deze maand. De gevolgen daarvan werden door de luchtvaartmaatschappij minimaal gehouden door vluchten samen te voegen en door andere vliegtuigen in te huren. De acties draaien om stewards en stewardessen die na 2010 in dienst zijn getreden en het moeten stellen met aanmerkelijk slechtere arbeidsvoorwaarden dan hun collega’s die al langer bij British Airways werken. Hun salaris is lager, hun rusttijd tussen vluchten korter. (ANP/ Bloomberg)