Zorgdebacle

Voormalige top van failliete Meavita treft schikking

Voormalige bestuurders en commissarissen van Meavita, onder wie VVD-prominent Loek Hermans, hebben 1,8 miljoen euro gestort in de boedel van Meavita. Het is onderdeel van de overeenkomst die de voormalige top van het failliete zorgconglomeraat met de curatoren van Meavita heeft afgesloten. Het gaat om achttien bestuurders en commissarissen die „zonder enige erkenning van aansprakelijkheid” het bedrag overmaken. De uitgave valt onder de dekking van hun aansprakelijkheidsverzekering. Curatoren zullen afzien van verdere juridische stappen tegen de voormalige top. Vakbonden zijn niet betrokken bij dit akkoord. De FNV diende deze maand juist een schadeclaim in tegen de voormalige top. Sinds het bankroet in 2009 lopen er al juridische procedures. (NRC)