Voetbal

Geen stroom meer voor Maracanãstadion in Rio

Het beroemde Maracanãstadion in Rio de Janeiro krijgt geen elektriciteit meer omdat het management de rekeningen niet meer kan betalen. In het bekendste stadion van Brazilië werden afgelopen zomer de openings- en sluitingscermonie voor de Olympische Spelen gehouden. Ook werd het stadion in 2014 gebruikt voor de finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Duitsland en Argentinië, en voor de olympische voetbalfinale, afgelopen zomer, tussen Brazilië en Duitsland.

„De rekeningen zijn sinds oktober niet meer betaald”, zo stond donderdag in een verklaring van Light, de betrokken energieleverancier.

De totale schuld van het stadion bedraagt omgerekend bijna 900.000 euro. Een deel van die schulden zijn gemaakt door de huidige eigenaren, een consortium onder leiding van bouwmaatschappij Odebrecht; een ander deel van de schulden is nog gemaakt door het organiserend comité van de Olympische Spelen.

De laatste wedstrijd die in het Maracanã werd gespeeld was een liefdadigheidsduel georganiseerd door de vroegere stervoetballer Zico. Dat werd gespeeld in december. (Reuters)