Bekervoetbal

Vitesse in halve finale na winst op matig spelend Feyenoord

Vitesse heeft donderdagavond de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In de eigen Gelredome won de ploeg uit Arnhem met 2-0 van een matig Feyenoord. Het is voor het eerst sinds 2001 dat Vitesse in de halve finale staat van de KNVB-beker. Nadat het in een weinig enerverende eerste helft 0-0 was gebleven, kopte de Georgische verdediger Goeram Kasjia in de 55ste minuut de 1-0 binnen. Zes minuten later kwam titelverdediger Feyenoord in nog grotere problemen, door de 2-0 van Adnane Tighadouini. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst probeerde zijn ploeg terug te brengen in de wedstrijd door een kwartier voor tijd Bilal Basaçikoglu en Dirk Kuijt in te brengen. Beide partijen kwamen ondanks enkele kansen niet meer tot scoren. De andere halvefinalisten zijn AZ, Sparta en Cambuur.