atletiek

Hardloopster Sifan Hassan laat de EK indoor in Belgrado aan zich voorbijgaan

Sifan Hassan laat de EK indoor, in maart in Belgrado, aan zich voorbijgaan. De Nederlandse atlete traint sinds enige tijd in de Verenigde Staten en blijft daar om zich optimaal voor te bereiden op het outdoorseizoen, bevestigde de Atletiekunie donderdag. Hassan zal in de VS wel enkele wedstrijden lopen. De 24-jarige Hassan brak eind vorig jaar met coach Honoré Hoedt, die haar sinds 2012 begeleidde. Sinds december traint de wereldkampioene indoor op de 1.500 meter onder de Amerikaanse coach Alberto Salazar, die ook topatleten als Mo Farah en Matthew Centrowitz onder zijn hoede heeft. Door een slepende dijbeenblessure kon Hassan de hoge verwachtingen op de Spelen in Rio niet waarmaken. Ze eindigde op de 1.500 meter als vijfde. Eerder meldde Dafne Schippers zich al af voor de EK indoor. (ANP)