schoonmaakmiddelen

HG International overgenomen door Belgische investeerder

De Nederlandse fabrikant van schoonmaakmiddelen HG International komt in Belgische handen. Het bedrijf met ongeveer tweehonderd medewerkers wordt overgenomen door de Belgische investeerder Cobepa. Dat werd dinsdag bekendgemaakt, zonder dat er een overnamesom naar buiten kwam. Eerder was al duidelijk dat eigenaar Gilde Buyout Partners zijn investering in HG van de hand wilde doen. Onder meer Unilever werd getipt als potentiële koper. HG opereert vanuit een hoofdkantoor in Almere, maar het bedrijf heeft Zweedse wortels. De letters HG komen van de Zweedse ondernemer Hågan Gip. De Nederlandse importeur Van Altena ging in de jaren zeventig zelf de producten van HG produceren in Oldenzaal. Gilde kocht HG in 2013 voor 130 miljoen euro. (ANP)