Recensie

Recensie

Onberispelijk gitaarspel van dromer John Mayer

    • Amanda Kuyper

Pop

John Mayer The Search for Everything - Wave One

Het is drie jaar geleden dat zanger/gitarist John Mayer het album Paradise Valley uitbracht. De vrolijk lome popsingle ‘Love on the Weekend’ was een eerste voorbode van nieuw werk. Met drie andere nummers op de EP The Search for Everything – Wave One wordt nog meer inzicht gekregen in waar de artiest nu staat. Mayer is nog altijd een hopeloze gelukszoeker die kan dromen zonder ergens aan te komen, altijd zoekend naar die ene ware. Zijn poprock blijft vooral langzaam stromen, met ruimte voor onberispelijk gitaarspel. Zoals de prettige lichtfunky gitaargroove in ‘Moving On and Getting Over’. Van dit viertal springt het laatste liedje ‘You’re Gonna Live Forever’ er vooral uit, een teder, door piano en strijkers gedragen ballade in de traditie van betere Paul McCartney-liedjes. Het intro is gefloten, de inhoud is beloftevol en openhartig.