Recensie

Recensie

Namibische muziek in een bonte cultuurmix

Itaala klinkt als niets anders dat we kennen van Nederlandse bodem. Dat deze bonte cultuurmix overeind blijft met een eigenzinnig geluid, maakt de cd een veelbelovend debuut.

In de twintig jaar dat ze in Nederland woont, vond Shishani slechts één cd met Namibische muziek in een platenzaak. Dus is ze zelf de muziek van haar geboortegrond maar gaan spelen en bestuderen als musicoloog. Die analytische inslag is gelukkig niet terug te horen op haar debuut Itaala.

Met een jazzy popgeluid dat continenten overstijgt, klinkt het als niets anders dat we kennen van Nederlandse bodem. Naast de Belgisch/Nederlands/Namibische zangeres bestaat Shishani & The Namibian Tales uit muzikanten met een achtergrond in Duitsland, Hongarije en Turkije. Shishani’s stem is beïnvloed door neo-soul en hiphop en op haar beste momenten doet ze denken aan de Malinese Fatoumata Diawara. Dat deze bonte cultuurmix overeind blijft met een eigenzinnig geluid, maakt Itaala tot een zeer veelbelovend debuut.