Recensie

Recensie

Mozaïekjes van Bonobo zijn te geruststellend

Dance

Bonobo Migration

De Britse, in Amerika woonachtige elektronica-muzikant Simon Green alias Bonobo is zo populair dat zijn komende Europese tournee al zo goed als uitverkocht is. Zijn zesde album, Migration, reist langs geografisch bepaalde stijlen zoals de weidse transparantie die we kennen van IJslandse muziek, tot Afrikaanse polyritmiek. Deze ingrediënten worden verwerkt tot esthetische mozaïekjes. Soms wil Bonobo dansbaar zijn, zoals in ‘No Reason’, maar de zang van Nick Murphy (alias Chet Faker) is zo zeurderig dat het afremt. In ‘Bambro Koyo Ganda’ murmelen mooie Marokkaanse stemmen rond beats die klinken als waterdruppels en verschuivend meubilair, opgesierd door heldere rinkels op de xylofoon. Hoe verzorgd ook, Bonobo is te geruststellend.

Live: 20/2 Paradiso, Amsterdam; 21/2 Oosterpoort, Groningen; 22/2 TivoliVredenburg, Utrecht.