Bekervoetbal

Primeur voor FC Utrecht: penalty ingetrokken door videoscheids

Een opmerkelijk moment in de door Cambuur Leeuwarden na strafschoppen gewonnen kwartfinale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. Bij een 1-2 achterstand in de reguliere speeltijd gaf de scheidsrechter FC Utrecht een penalty vanwege hands. Toch twijfelde Pol van Boekel. Hij besloot aan de zijlijn de videobeelden van het voorval te bestuderen. Gevolg: hij draaide de penalty terug. Dat gebeurde nooit eerder na het bekijken van beelden. Dit seizoen wordt in het bekertoernooi geëxperimenteerd met videohulp. Later op de avond won AZ in eigen huis met 1-0 van Heerenveen. Dinsdag plaatste Sparta zich al voor de halve finale. Donderdagavond speelt Vitesse in de laatste kwartfinale thuis tegen Feyenoord. (NRC)

Cambuurt stunt in Utrecht pagina 25