Aandelenmarkt VS

Plannen van Donald Trump stuwen Dow Jones naar slotstand boven de 20.000 punten

De Amerikaanse aandelenindex Dow Jones heeft woensdagmiddag voor het eerst een stand van meer dan 20.000 punten bereikt. De Dow opende om 15.30 uur Nederlandse tijd op 19.994,48 punten en ging binnen enkele minuten door de 20.000. De graadmeter sloot op 20.068,51.

De aandelenmarkten zijn sinds de verkiezing van de Donald Trump als president van de Verenigde Staten bezig aan een opmars. Trump zegt de belastingen te willen verlagen, regels te willen afschaffen en meer uit te willen geven aan infrastructuur. Vooral bankaandelen zijn omhoog geschoten, omdat Trump financiële regelgeving wil schrappen. Woensdag gaf een combinatie van politiek nieuws en bedrijfsnieuws de Dow het laatste zetje over de 20.000-grens heen. Trump toonde zich opnieuw als vriend van het bedrijfsleven door de bouw van twee omstreden pijpleidingen, Keystone XL en Dakota Access, goed te keuren. Het aandeel Boeing won 2,3 procent aan waarde na goede vierdekwartaalcijfers.

Dow Jones: pagina 20-21