Razzies

Zoolander 2 en Batman mogelijk slechtste film

Zoolander 2 heeft de meeste razzie-nominaties gekregen, de jaarlijkse prijzen voor slechtste prestaties in filmland. De comedy van Ben Stiller heeft negen nominaties, waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur (Ben Stiller) en slechtste acteur (ook Ben Stiller). Ook Batman v Superman: Dawn of Justice is een kanshebber met acht nominaties. Zowel Ben Affleck als Henry Cavill is genomineerd voor slechtste acteur. Jesse Eisenberg is voor dezelfde film genomineerd in de categorie slechtste bijrol. Andere opvallende genomineerde is de gehele cast van Collateral Beauty. Gerard Butler is als slechtste acteur genomineerd voor twee films (Gods of Egypt, London Has Fallen). De organisatie van de razzies noemt 2016 een „exceptioneel jaar voor slechte films”. (NRC)