In beeld

Het gemaskerd bal van modehuis Christian Dior

In Musée Rodin in Parijs liet maandag de nieuwe hoofdontwerper van modehuis Christian Dior, Maria Grazia Chiuri, haar eerste haute-couturecollectie zien. De show werd gevolgd door een gemaskerd bal: Grand Bal Christian Dior.
Het publiek is in afwachting van het langverwachte haute-couturedebuut van de eerste vrouwelijke artistiek directeur van modehuis Dior.
AFP / François Guillot
De Italiaanse couturier Maria Grazia Chiuri liet zich zichtbaar inspireren door sprookjes en doolhoven van de negentiende-eeuwse romantiek.
AP / Zacharie Scheurer
De zaal wordt gedomineerd door een een gigantische magische boom, kleurrijk versierd met kralen, verlichting en filosofische citaten.
AFP / Alain Jocard
Maria Grazia Chiuri, die eerder 17 jaar voor Valentino werkte, onthulde een collectie van bloemrijke jurken, capes met capuchons, kanten topjes, geplooide rokken en wijde enkellange broeken.
AFP / François Guillot
Een gast op het bal draagt een masker met kralen en een tiara met veren.
AP / Zacharie Scheurer
"Een labyrint is een beetje een gevaarlijke plek waar je naar binnen gaat, maar tegelijkertijd weet je dat het mogelijk is om een ​​uitweg te vinden. Ik denk dat het op een bepaalde manier mijn nieuwe avontuur in couture bij Dior vertegenwoordigt", legt Chiuri uit aan de pers.
AFP / Alain Jocard
De presentatie in het Musée Rodin had plaats op de eerste dag van de Parijs Haute Couture Week met de lente-/zomermode van 2017.
AP / Zacharie Scheurer
Op het Grand Bal Christian Dior.
AP / Zacharie Scheurer
De bar op het bal.
AFP / Alain Jocard
Een waarzegger legt tarotkaarten voor de bezoekers.
AFP / Alain Jocard
De romantische entree voor het Musée Rodin.
AFP / Alain Jocard