Massaontslag

Ruim 200 ontslagen bij glasfabriek Schiedam

De glasfabriek van O-I Manufacturing Netherlands in Schiedam gaat dicht. Daardoor verliezen binnen enkele maanden 230 werknemers hun baan. Het besluit werd hun dinsdag door de directie medegedeeld, meldde CNV Vakmensen in een persbericht. CNV noemt de maatregel van de directie „totaal onverwacht”. „In een paar uur tijd stond het bedrijf op z’n kop. Het was verschrikkelijk”, aldus de CNV-onderhandelaar. Behalve in Schiedam heeft het Amerikaanse O-I Manufacturing in Nederland ook nog vestigingen in Leerdam en Maastricht. In de drie fabrieken werken in totaal 845 mensen. Volgens de directie is de sluiting van de vestiging in Schiedam ingegeven door overcapaciteit, relatief hoge productiekosten en verouderde ovens. De vakbonden overleggen donderdag met de directie. (NRC)