Recensie

Recensie Muziek

Je oude koptelefoon kun je nu ook draadloos gebruiken

Omdat Apple in de allernieuwste iPhone geen uitgang voor koptelefoons heeft gemaakt, kun je alleen met een omweg nog muziek luisteren met je koptelefoon met koordjes. Je plugt dan een audio-adapter in de Lightning-poort. Het grote nadeel hiervan is dat opladen en muziek luisteren niet meer op hetzelfde moment kan.

Het bedrijf Podo Labs heeft een mooiere oplossing gevonden: een kleine bluetooth-adapter die elke koptelefoon draadloos maakt. Je plugt je koptelefoon in deze adapter, stopt de adapter in je zak en koppelt ’m vervolgens via bluetooth aan je telefoon. Zolang je ongeveer binnen tien meter van je telefoon blijft, blijven ze verbonden. Je kunt zelfs je muziek met meerdere koptelefoons delen, zolang ze allemaal deze adapter hebben. Het is wel weer een extra apparaat dat je moet opladen; de batterij doet het ongeveer twaalf uur. De adapter is verkrijgbaar in wit/goud en zwart/staalgrijs, en je kunt er ook allerlei accessoires bij kopen, zoals een koptelefoon. Maar dat hoeft dus niet: het hele doel is dat je je vertrouwde koptelefoon nu opeens draadloos kunt gebruiken.