Recensie

Recensie Media

In dit vriendenclubje vliegen de kogels en scherven je om de oren

Mobiele games De oogst deze week is net zo mager als de kikkerbillensoep zonder kikkerbillen die je krijgt als je Froggy Ribbit succesvol uitspeelt. Het enige spannende aan Drone Battles is de naam en bij Warfriends bevriest je scherm in het heetst van de strijd.

De verschrikkingen van oorlog smeden unieke banden tussen soldaten, een ‘band of brothers’: de mooie Shakespeareaanse beschrijving (Henry V) voor de emoties die voortkomen uit het samen bloeden, zweten en sterven. Door hun nieuwste multiplayer Warfriends te noemen, halen ontwikkelaars Chiling en EA een beetje de angel uit de werkelijkheid van oorlog. Hoewel de personages eruitzien als bobbleheads, vliegen de granaatscherven en kogels je nog steeds genadeloos om de oren. In deze vriendelijkere versie van Team Fortress, met een vleugje Space Invaders, swipe je de hoofdpersoon horizontaal van schuilplek naar schuilplek terwijl jij en je tegenstander (waar ook ter wereld) ondersteunende troepen inzetten. Je bedient vier soorten wapens, die je kunt aanpassen tot je een ons weegt.

Warfriends is aardig in de opzet, maar de game zit vol bugs. In het heetst van de strijd bevriezen je scherm, je cursor en zelfs het geluid meer dan eens. En dat is genoeg om door je tegenstander aan de andere kant van de wereld opgeblazen te worden.