Recensie

Recensie Media

Deze bezorgdrones zijn lang zo spannend niet als vechtrobots

Het horen van de naam Drone Battles doet meteen denken aan de BBC-show Robot Wars van weleer, waarin teams van amateurrobotbouwers hun robots tegen elkaar lieten vechten in een arena. Jammer genoeg vertonen het spel en de tv-serie maar weinig gelijkenissen, al zou je deze game als het achterlijke verre neefje van de show kunnen beschouwen.

In Drone Battles neem je het tegen andere spelers op om voor eens en voor altijd te beslissen wie de beste dronepiloot is. Het enige wat je doet is met hele simpele besturing (scherm indrukken om omhoog te zweven, apparaat hellen om richting aan te geven) pakjes oppakken en afleveren in speciale hokjes. In feite ben je de coolste drone-bestuurder als je kan doen wat Amazon beoogt te doen in de toekomst.

Laten we eerlijk zijn: drones die raketten afschieten op terroristen (en soms ook onschuldige burgers) zijn niet cool. Bezorgdrones zijn dat al helemaal niet. Het is een moedige poging, maar Drone Battles kan de spannende naam niet waarmaken. Het spel maakt drones onwijs saai en suf.