‘Bevlogen kijkcijferkanon’

Floortje Dessing Omroepvrouw van het Jaar

Floortje Dessing is door Broadcast Magazine gekozen als Omroepvrouw van het Jaar. Het mediavakblad noemt haar na haar „droomjaar”, waarin ze onder meer de Gouden Televizier-Ring won, een „bevlogen televisiemaakster” en „veel meer dan alleen het gezicht van kijkcijferkraker Floortje Naar Het Einde Van De Wereld”. Volgens de redactie heeft ze bovendien „bijna ongemerkt een unieke status verworven; Floortje heeft het fenomeen reisprogramma hoogstpersoonlijk tot eigen genre ontwikkeld”. De jury prijst onder meer de aflevering van haar programma waarin Dessing terugkeert naar Syrië.

Broadcast Magazine deelt de onderscheiding uit sinds 1991. Onder anderen Paul Witteman, Peter R. de Vries, Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk gingen Dessing voor. Drie vrouwen wonnen eerder: Cathy Spierenburg, Tina Nijkamp en Linda de Mol. Vorig jaar werd Humberto Tan, presentator van RTL Late Night, Omroepman van het Jaar. (NRC)