Verkiezingen

Oppositie valt over open brief Rutte over normen en waarden

De oproep maandag van premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte aan mensen om Nederland te verlaten als ze het niet eens zijn met de normen en waarden in het land, valt niet in goede aarde bij de oppositie. Rutte heeft als premier vier jaar niets gedaan aan normen en waarden, zei CDA-voorman Sybrand Buma. Om er dan kort voor de verkiezingen mee te komen is „absoluut ongeloofwaardig”. Jesse Klaver van GroenLinks, op Twitter: „Ongeloofwaardig van Rutte om na 6 jaar stimuleren van egoïsme zich nu op te werpen als hoeder van normen en waarden.” PVV-leider Wilders twittert: „Mark Rutte: de man van de open grenzen, de asieltsunami, de massa-immigratie, de islamisering, de leugens en het bedrog.”

Rutte schrijft en krijgt antwoord pagina 6 en 7