Verenigd Koninkrijk

‘Britse regering verzweeg mislukte test met langeafstandsraket voor kust van VS’

De Britse regering heeft een mislukte test met een langeafstandsraket verzwegen die gebruikt kan worden voor nucleaire aanvallen. Een onbeladen Trident-raket die in juni vanuit een onderzeeër voor de kust van Florida werd afgeschoten, veranderde van baan en dreigde richting het vasteland te gaan, zo onthulde The Sunday Times.

De oorzaak van de mislukking is onbekend. De raket zou een doel voor de kust van West-Afrika (ruim 9.000 kilometer verder) hebben moeten raken. Het incident vond plaats enkele weken voor het Britse Lagerhuis zou stemmen over een nieuwe miljoeneninvestering in onderzeeërs die de Trident-raketten kunnen afschieten. Het parlement stemde uiteindelijk in meerderheid vóór die aankoop. (NRC)