Uppsala

Verkrachting Zweedse vrouw via livestream op Facebook

In de Zweedse stad Uppsala zijn drie mannen gearresteerd op verdenking van het verkrachten van een vrouw. De verkrachting was zaterdagavond live te zien via een stream op Facebook, zo heeft de politie bevestigd aan de Zweedse krant Aftonbladet. De beelden waren te zien op een besloten Facebookgroep waar naar verluidt circa 60.000 mensen lid van zijn. Meerdere mensen zouden in de commentaren onder de video hun afschuw hebben uitgesproken. Het slachtoffer was volgens getuigen nauwelijks bij bewustzijn. De politie werd zondagochtend rond 08.30 gealarmeerd over de verkrachting, die toen al langere tijd bezig zou zijn. Op de stream was eveneens live te zien hoe de politie het appartement binnenviel en de mannen arresteerde. De drie mannen zijn tussen de 19 en 25 jaar. (NRC)