Grand prix

Bernie Ecclestone na 40 jaar weg als topman Formule 1

De 86-jarige Bernie Ecclestone heeft niet langer de dagelijkse leiding in de Formule 1. Dat heeft de nieuwe eigenaar van het racebedrijf, Liberty Media, maandag bevestigt. Chase Carey, die sinds de overname al in het bestuur zat, heeft de functie van CEO overgenomen. Ecclestone blijft aan in een erefunctie. Het vertrek van Ecclestone volgt op de overname van Formule 1 door het Amerikaanse mediabedrijf. Dat kocht de Formule 1 in september voor 7,1 miljard euro. Ecclestone wordt ook wel de godfather van de Formule 1 genoemd. Hij werd in 1978 de baas van de Formula One Constructors Association (FOCA). Hij haalde de sport uit het amateurcircuit en maakte van de Formule 1 een van de grootste sportevenementen ter wereld. Volgens Forbes heeft hij hiermee miljarden aan vermogen opgebouwd. (NRC)

    • Belia Heilbron