BiologischMeer biologische landbouw en bedrijven

De oppervlakte van de grond die wordt gebruikt voor biologische landbouw is in 2016 gegroeid naar 52.000 hectare. Dat is een stijging van ruim 3 procent vergeleken met 2015, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dat past in de trend van de afgelopen jaren. Sinds 2011 is er bijna 10 procent biologische landbouwgrond bijgekomen. De totale oppervlakte landbouwgrond slonk juist de afgelopen vijf jaar.

Het aantal biologische landbouwbedrijven steeg in vijf jaar met 2 procent naar ruim 1.400.

Ook het aantal biologisch gehouden dieren groeide, vooral bij het pluim- en melkvee. Vergeleken met 2011 zijn er 65 procent méér biologische kippen, ruim drie miljoen. Dat is 3 procent van het totaal aantal kippen in Nederland. (NRC)