Recensie

Recensie

Authentieke rockers met geweldenaar als zanger

Navarone heeft een authentiek rockgeluid, met een geweldenaar als zanger.

Nederlandse rock saai? De bands met het grootste publiek zijn vaak zo onvoorspelbaar als Nijntje, dat is waar. Maar er is nog authentiek rockgeluid te vinden, zoals dat van het Nijmeegs-Amsterdamse Navarone. Al in ‘Snake’, de opener van Oscillation, hoor je tegendraadse grooves, slepende grunge en knallende blazers: een veelzijdige sound die grotere zalen verdient. Er is heel mooie samenzang in ‘Chrome’, sexy hardrock à la Aerosmith in ‘Showtime’, warme progrock in ‘Free Together’, en een springerige radiosingle, ‘Soon I’ll be Home’, die wel wat aan Voicst doet denken. Zanger Merijn van Haren is een geweldenaar die op z’n best is in een rockkanon als ‘Days of Yore’, waarin hij met Robert Plant-uithalen, op de vleugels van een orgel, blazers en strijkers boven de wolken uitkomt. De klare maar heavy productie van Oscillation helpt de ambitie van Navarone een handje. Tijd nu voor een groter, avontuurlijk publiek.