Tientallen doden bij treinongeluk India

Zeker vijftig personen raakten gewond en het aantal dodelijke slachtoffers loopt vermoedelijk nog op.

Het ongeval vond plaats in het zuiden van India.
Het ongeval vond plaats in het zuiden van India. Foto: AP

In het zuiden van India zijn in de nacht van zaterdag op zondag tientallen mensen omgekomen nadat een trein was ontspoord. Zeker 39 mensen kwamen om en ten minste vijftig personen raakten gewond. De autoriteiten melden dat het aantal dodelijke slachtoffers vermoedelijk verder zal oplopen omdat nog veel mensen bekneld zitten.

Volgens persbureau AP raakten rond middernacht zeven wagons van een passagierstrein van het spoor. Enkele wagons belandden op een goederentrein op het naastgelegen spoor. De trein, de Hirakhand Express, was onderweg van de plaats Jagdalpur in de deelstaat Chhattisgarh naar Bhubaneswar in deelstaat Orissa. Op het moment van het ongeluk bevond de trein zich in de buurt van station Kuneru:

Pukrayan

In november kwamen nog 146 mensen om het leven toen een passagierstrein ontspoorde nabij het dorp Pukrayan in de Noord-Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Dat was het dodelijkste treinongeluk in het land in de laatste vijf jaar.

Het spoorwegnet in India is het op twee na grootste van de wereld en staat erom bekend slecht te zijn onderhouden. Zowel het spoor als de gebruikte communicatiesystemen zijn sterk verouderd. Het zwaarste treinongeluk vond plaats in 1981 toen een trein ontspoorde en in de Bagmati rivier terechtkwam. Hierbij kwamen bijna achthonderd mensen om het leven.