Schoolreis

Zestien doden bij ongeluk met Hongaarse bus in Italië

Bij een busongeluk in het noorden van Italië zijn vrijdagavond laat zestien mensen om het leven gekomen. Nog eens 39 mensen zijn gewond geraakt, onder wie tien zwaar. Dat meldt de Italiaanse brandweer. In de bus, die van Frankrijk op weg was naar Boedapest, zaten voornamelijk scholieren uit Hongarije. Volgens de politie botste de bus tegen een pijler van een viaduct, waarna het voertuig in brand vloog. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk. Onderzoekers vonden geen sporen van het gebruik van de rem. Volgens het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken waren er officieel 54 mensen aan boord, onder wie docenten, ouders en twee chauffeurs. Het ministerie vermoedt echter dat het daadwerkelijke aantal inzittenden veel hoger lag. Het is niet duidelijk waarop dat is gebaseerd. (NRC)