Nieuw onderzoek

Zeven verdachten diamantroof Schiphol na twaalf jaar opgepakt

Vijf mannen en twee vrouwen zijn zaterdag opgepakt in Amsterdam en het Spaanse Valencia, omdat ze in verband worden gebracht met de diamantroof op Schiphol in 2005. Volgens de marechausee, die meer aanhoudingen niet uitsluit, zijn alle arrestanten Nederlanders. De aanhoudingen volgden op intensief onderzoek dat een jaar geleden werd ingesteld op basis van nieuwe informatie. Bij de gewapende overval werd voor circa 75 miljoen euro aan juwelen en diamanten buitgemaakt. Een deel daarvan werd vrijwel direct teruggevonden in een vluchtauto. De rest van de buit, ter waarde van 43 miljoen euro, is nog steeds zoek. In de maanden na de roof werden zeven verdachten opgepakt. Die werden allemaal weer vrijgelaten. Na de roof werden de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven verscherpt. (NRC)