Veerkracht redt PSV tegen Heerenveen

In Eindhoven werd het 4-3. Verder in de Eredivisie versloeg NEC Roda JC en speelden Excelsior en Go Ahead gelijk.

PSV viert de 1-1 van Davy Pröpper.
PSV viert de 1-1 van Davy Pröpper. Foto ANP

PSV heeft tegen SC Heerenveen op het laatste nippertje gezorgd dat het kampioenschap niet nog verder uit zicht raakt. In een thuisduel met SC Heerenveen kwam PSV twee keer op achterstand, maar wonnen de Eindhovenaren toch met 4-3. PSV blijft daardoor op de derde plaats, acht punten achter koploper Feyenoord en acht punten voor Heerenveen.

De ploeg van trainer Phillip Cocu had het volledig aan zichzelf te wijten dat de drie punten bijna naar Friesland gingen. Al na vijf minuten scoorde uitblinker Ghoochannejhad de 0-1 voor Heerenveen. De achterstand werd in de eerste helft nog omgebogen naar een voorsprong voor PSV, door doelpunten van Pröpper en Pereiro.

Dat PSV vervolgens beter was, betekende niet dat Heerenveen verslagen was. In de 54ste minuut was het weer Ghoochannejhad die scoorde: 2-2. Ruim twintig minuten later kreeg Pereiro de kans vanaf elf meter PSV weer op voorsprong te zetten, maar de Uruguayaan miste. Ongebruikelijk is dat allerminst voor PSV. Van de laatste 21 penalty’s werden er dertien gemist.

De winst leek vervolgens naar Heerenveen te gaan toen Ghoochannejhad tien minuten voor tijd zijn derde goal maakte. Opnieuw wist PSV terug te komen van de achterstand. In de 89ste minuut maakte van Ginkel gelijk, een minuut later tikte verdediger Moreno de winnende binnen.

NEC - Roda JC en Excelsior - Go Ahead Eagles

Door een overwinning op Roda JC houdt NEC de aansluiting bij het linkerrijtje. In Nijmegen werd het 2-0 voor de thuisploeg. De doelpunten vielen allebei uit penalty’s. Middenvelder Gregor Breinburg ging twee keer achter de bal staan en faalde niet.

Go Ahead Eagles wist door het verlies van Roda op gelijke hoogte te komen in punten met de Limburgers. Beide teams hebben nu 13 punten, Roda staat op doelsaldo laatste. De ploeg uit Deventer speelde in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Chirivella bracht Go Ahead in de negende minuut nog op voorsprong. Na 27 minuten maakte Excelsior via Hasselbaink gelijk.

Excelsior stond zestiende, maar stijgt naar de veertiende plek. Uit de gevarenzone is de club echter geenszins. De ploeg staat in punten (17) gelijk met nummer vijftien ADO en nummer zestien PEC Zwolle, maar heeft een iets beter doelsaldo.

Eerder op de dag won Ajax met 0-1 van FC Utrecht. Lasse Schöne maakte zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de winnende treffer.