Murray en Kerber stranden in achtste finale Australian Open

Zowel bij de mannen als de vrouwen werd zondag de nummer een van de wereld uitgeschakeld.

Angelique Kerber (l) verliest van de ongeplaatste Coco Vandeweghe.
Angelique Kerber (l) verliest van de ongeplaatste Coco Vandeweghe. Foto: Jason Reed / Reuters

Nadat eerder op zondag bij de mannen de Brit Andy Murray werd uitgeschakeld, is de Australian Open ook bij de vrouwen een topfavoriet kwijt. De Duitse nummer een van de wereld Angelique Kerber verloor in de achtste finale van de Amerikaanse Coco Vandeweghe: 2-6 3-6.

Ook Murray uitgeschakeld

Ook bij de mannen werd nummer een van de wereld zondag uitgeschakeld. Andy Murray verloor in de achtste finale verrassend van Mischa Zverev, de nummer vijftig van de wereld. De Duitser was in vier sets te sterk: 7-5,5-7,6-2,6-4. Zverev neemt het in de kwartfinale op tegen Roger Federer, die won van Kei Nishikori (6-7,6-4,6-1,4-6,6-3).

In de Rod Laver Arena had de vijfvoudig finalist Murray (29) vooral moeite met het service-volleyspel van zijn ongeplaatste leeftijdsgenoot, de oudere broer van de talentvolle Alexander Zverev (19) die zaterdag verloor van Rafael Nadal. Na afloop van de wedstrijd was Zverev zelf ook verbaasd over zijn spel:

“Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik het gedaan heb. Ik heb me er gewoon doorheen geserveerd en gevolleyd.”

Lees ook: Andy Murray doodgewoon de beste

Djokovic eerder al naar huis

Ook titelverdediger Novak Djokovic werd al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. Hij verloor in de tweede ronde van Denis Istomin uit Oezbekistan. Voor het eerst sinds 2002 liggen zowel de nummer één als twee van de plaatsingslijst er voor de kwartfinales uit in Melbourne.

Naast Zverev en Federer plaatsten ook de Zwitser Stan Wawrinka en Fransman Jo-Wilfried Tsonga zich inmiddels voor de kwartfinales. Wawrinka rekende af met de Italiaan Andreas Seppi (7-6,7-6,7-6), terwijl Tsonga de Brit Daniel Evans versloeg (6-7,6-2,6-4,6-4).