informatief

Depressiegala 2017 NPO 1, 22.05-23.00u.

Tijdens het Depressiegala vertellen bekende Nederlanders, als Katja Schuurman, Mike Boddé en René van der Gijp over depressie. Het gala, dat voor de tweede keer wordt georganiseerd en voor de eerste keer wordt uitgezonden, wil het taboe op depressie wegnemen. Het thema van dit jaar is ‘jongeren’. The Voice Kids-winnares in 2013 Laura van Kaam praatte met haar tante Karin van Bloemen over haar depressie en waarom ze besloot te delen op Facebook dat ze hieraan leed. Na haar verhaal zingt zij een lied. Mike Boddé zingt daarnaast over depressie en Martine Sandifort en Remko Vrijdag zingen het lied ‘Je bent nooit overbodig, iemand heeft je nodig’. Anita Witzier presenteert.

De datum van het gala is niet toevallig gekozen. Vorige week maandag, toen het gala werd opgenomen, was het zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar 'Blue Monday'. De dag werd in 2005 uitgevonden door reisbureau Sky Travel. Sindsdien wordt de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. Het Depressiegala wordt uitgezonden door KRO-NCRV.