Duitsland

Probleemvliegveld Berlijn ook dit jaar niet open

Ook dit jaar gaat het vliegveld, dat wordt gebouwd bij de Duitse hoofdstad Berlijn, niet open. Dat zei topman Karsten Mühlenfeld van de luchthaven zaterdag. De bouw van het vliegveld Berlin Brandenburg (BER) is al jaren een hoofdpijndossier voor de autoriteiten. De luchthaven had eigenlijk al in 2010 in gebruik genomen moeten worden. De deadline werd verschillende keren verschoven. Uiteindelijk naar 2017, maar ook dat bleek te optimistisch. De bouwkosten vallen ondertussen miljarden euro’s hoger uit dan oorspronkelijk gepland. Uit informatie waar persbureau DPA over beschikt, blijkt dat er onder meer problemen zijn met de bedrading van veel deuren op de luchthaven. Daardoor zouden er problemen kunnen ontstaan als brand uitbreekt. (ANP)