Zestien doden bij ongeluk met schoolbus in Italië

In de bus zaten vooral Hongaarse scholieren tussen de 15 en 17 jaar oud.

Een brandweerman staat bij het wrak van de schoolbus.
Een brandweerman staat bij het wrak van de schoolbus. Foto: ANSA / AP

Bij een busongeluk in het noorden van Italië zijn vrijdag aan het eind van de avond zestien mensen om het leven gekomen. Nog eens 39 mensen zijn gewond geraakt, onder wie tien zwaargewonden. Dat meldt de Italiaanse brandweer. In de bus zaten voornamelijk scholieren.

Volgens de politie botste de bus tegen een pijler van een viaduct, waarna het voertuig in brand vloog. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk en het is nog niet duidelijk waarom de bus tegen het viaduct reed.

De bus met Hongaarse scholieren kwam uit Frankrijk en was onderweg naar Budapest. De scholieren zouden tussen de 15 en 17 jaar oud zijn.

De minister van Buitenlandse Zaken vertelde tijdens een persconferentie dat de buschauffeur de controle over het voertuig verloor en eerst de vangrail raakte waarna de bus tegen het viaduct reed. Onderzoekers vonden geen sporen van het gebruik van de rem.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken waren er officieel 54 mensen aan boord, onder wie docenten, ouders en twee chauffeurs. Het ministerie vermoedt echter dat het daadwerkelijke aantal inzittenden veel hoger lag. Het is niet duidelijk waarop dat is gebaseerd.