In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Met een parade van oude auto's opende minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op maandag de gerenoveerde Velsertunnel.
ANP / Koen van Weel
De Zwisterse tennisser Stan Wawrinka deelt handtekeningen uit aan zijn fans na hij zijn tweerondepartij op de Australian Open heeft gewonnen.
Reuters / Jason Reed
Gevangenen zitten op het dak van de Alcacuz gevangenis bij Natal. In het Braziliaanse gevangeniswezen is een zeer gespannen situatie ontstaan nadat begin deze maand rellen uitbraken in de door drugsbendes gedomineerde, overvolle complexen.
AFP / Andressa Anholete
De Braziliaanse president Michel Temer tijdens een interview. Na 14 dagen van hevige onlusten in de Braziliaanse gevangenissen zijn er 125 doden gevallen en tientallen voortvluchtige gedetineerden.
Reuters / Adriano Machado
Een bedoeïenvrouw reageert tijdens een protest na de sloop van huizen in de door Israël niet-erkende bedoeïenennederzetting in de Negev-woestijn.
AFP / Menahem Kahana
Bij de confrontatie tussen de Israëlische politie en de protesterende bedoeïenen raakte deze man gewond.
Reuters / Ammar Awad
Chinese paramilitaire politieagenten zijn in de weer met een te slachten varken voorafgaand de vieringen van het Chinese nieuwjaar; het jaar van de Haan begint op 28 januari.
Reuters
Door de hevige sneeuwval is de enige spoorlijn die de Kasjmirvallei verbindt met de rest van India dagenlang gesloten geweest.
AP / Dar Yasin
Een familielid van een van de vermiste passagiers van vlucht MH370, het toestel dat verdween boven de Indische Oceaan op 8 maart 2014, huilt bij de bekendmaking in Beijing door autoriteiten dat de zoekacties definitief gestaakt worden.
AFP / Fred Dufour
Bij een anti-Saoedisch protest in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, marcheren vrouwelijke Houthi-rebellen met voor ceremoniële doeleinden geschikt gemaakte kalasjnikovs.
AFP / Mohammed Huwais
Met laagwater worden deze verkeerspylonnen zichtbaar op de bodem van de Thames in Londen.
Reuters / Stefan Wermuth
Luchtfoto van een sneeuwlandschap met een weg en rivier met bomen omzoomd, in Sieversdorf in Duitsland.
AFP / DPA / Patrick Pleul
Nu de dagen lengen wint de zon aan kracht. Aan de Promenade des Anglais in Nice nemen enkele badgasten een voorschot op het voorjaar.
Reuters / Eric Gaillard
Politieagenten verwijderen een demonstrant tijdens een protest tegen de doodstraf bij het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC.
AFP / Brendan Smialowski
Bij Madame Tussauds in Orlando wordt de laatste hand gelegd aan het wassen beeld van president Trump.
AP / John Raoux
Bij een wapententoonstelling in St. Petersburg helpt een instructeur een jongen met schieten met een mitrailleur uit de Tweede Wereldoorlog.
AP / Dmitri Lovetsky
Een model draagt een creatie uit de DSquared2 herfst-/wintercollectie 2017-2018 tijdens de Fashion Week in Milaan.
AP / Antonio Calanni
Een hertenbok kauwt een maïskolf weg in winters Kosovo.
AFP / Armend Nimani
Schaatsers genieten donderdag van een mooie winterse dag in de Rypsjerksterpolder.
ANP / Catrinus van der Veen
Donald Trump loopt naar het podium waar hij geïnaugureerd zal worden als 45ste president van de Verenigde Staten.
Scott Olson / Getty Images / AFP