’Wonder van RigoPiano’

Tien mensen gered uit Italiaans ‘lawinehotel’

Reddingswerkzaamheden

De man die door toeval de lawine overleefde, hoorde na 42 uur dat zijn vrouw en twee kinderen zijn gered. Met hen nog zeven anderen.

De Italiaanse kok, die dacht vrouw en twee kinderen te hebben verloren door de lawine op een hotel in de Abruzzen, kreeg vrijdag te horen dat alle drie de ramp toch hebben overleefd. Ook zeven anderen konden worden gered. „Ik kan alleen maar hopen”, had kok Giampiero Parete gezegd, het gezicht rood van de tranen. Donderdag was er vergeefs naar overlevenden gezocht. Maar vrijdag werd contact gelegd met zes overlevenden, en twee uur later konden Parete’s vrouw en zoontje via een in de sneeuw gegraven tunnel naar boven worden gehaald, met vier anderen. Later konden nog vier mensen worden gered, onder wie Parete’s dochtertje. Italiaanse media spreken nu over „het wonder van Rigopiano”, zoals het hotel heet. (NRC)