Haandrikman krijgt radioprijs voor geschrapt programma

Radioprijzen In 2016 verloor presentator Bert Haandrikman zijn programma op Radio 2. Nu wint hij nu de belangrijkste radioprijs.

Het radioprogramma Helemaal Haandrikman (KRO-NCRV) van Bert Haandrikman heeft donderdag de Gouden RadioRing 2016 gewonnen. De presentator zei „diep ontroerd'” te zijn omdat hij vorig jaar noodgedwongen moest stoppen met zijn programma op NPO Radio 2.

Andere kanshebbers voor de publieksprijs voor het beste radioprogramma waren Ekdom in de Ochtend van Gerard Ekdom (BNN-VARA) op Radio 2 en de Top 2000, tussen kerst en oud en nieuw, ook op Radio 2.

Haandrikman: „Ik ben mijn programma kwijtgeraakt in 2016 en dat heeft mij heel veel pijn gedaan.” Hij roemde zijn luisteraars, die hem erg hebben gesteund. „Ik heb duizenden reacties gekregen.” Hij moest plaatsmaken voor Wouter van der Goes, die door de komst van Ruud de Wild naar de avond ging. Hij is nu nog in het weekend te horen op de zender.

Helemaal Haandrikman maakte vorig jaar ook kans op de ring, maar toen won radioprogramma Blessings van Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio de prijs.

Radioman en -vrouw

Gerard Ekdom (BNN-VARA) werd voor de derde keer uitgeroepen tot beste radioman. De dj, die in 2015 overstapte van 3FM naar Radio 2, kreeg de Zilveren RadioSter Man 2016. Bert Haandrikman en Rob Stenders waren ook genomineerd. Eva Koreman (BNN) won voor de eerste keer de Zilveren RadioSter vrouw.

Vakprijzen

Naast de publieksprijzen werden ook de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, uitgereikt. Eerder was al bekend dat de Marconi Oeuvre Award naar Tineke de Nooij ging. Ze nam de prijs donderdag in ontvangst. De vakjury koos unaniem voor de 75-jarige presentatrice, die nog steeds de TinekeShow presenteert op NPO Radio 5.

De Marconi Award voor ‘aanstormend talent’ ging naar Eva Cleven (NPO FunX/VPRO) en Radio 538 was de beste zender. De Sportzomer op NPO Radio 1, fel bekritiseerd vorig jaar, werd bekroond met de Marconi Impact Award. (ANP)