Benoeming

Nieuwe directeur voor de Belastingdienst

De Belastingdienst heeft een nieuwe baas. De ministerraad heeft vrijdag besloten Jaap Uijlenbroek voor te dragen als directeur-generaal. De 51-jarige Uijlenbroek, nu nog directeur van het Rijksvastgoedbedrijf, is met ingang van maandag de opvolger van Hans Leijtens, die moest opstappen nadat hij de problemen bij de fiscus niet wist op te lossen.

Uijlenbroek heeft een lange staat van dienst als hoge ambtenaar. Zo was hij, voordat hij verantwoordelijk werd voor het vastgoed dat in het bezit is van het overheid, ook directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering bij het ministerie van Binnenlandse zaken en algemeen directeur van de Arbeidsinspectie. Hij vervulde bestuursfuncties bij het toenmalige ministerie van VROM en Sociale zaken en is bijzonder hoogleraar Arbeidsverhoudingen in de publieke sector aan de universiteit Leiden.

Leijtens vertrek werd vorige week vrijdag bekendgemaakt. Hij vertrok naar eigen zeggen omdat hij zichzelf niet meer de aangewezen persoon vond om de fiscus te leiden. (NRC)