Auto rijdt opzettelijk in op voetgangers Melbourne, 3 doden

De politie van de Australische stad zegt dat er geen sprake is van een terroristische daad.

De situatie op Bourke Street
De situatie op Bourke Street Peter Parks/AFP

In het centrum van Melbourne is een auto opzettelijk op voetgangers ingereden. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten twintig anderen gewond. Dat meldt de politie van de deelstaat Victoria in een verklaring op haar website.

Het incident op Bourke Street gebeurde rond half twee ‘s middags lokale tijd. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische daad, maar houdt het incident verband met een steekpartij van de voorgaande nacht. De dader is gearresteerd. Hij zou eerder op de dag al een vrouw hebben gegijzeld in zijn auto, maar zij wist te ontsnappen.

Twitter avatar VictoriaPolice Victoria Police Victoria Police can confirm today’s Melbourne CBD incident is not a terrorist incident. To clarify, the term CT stands for Counter Terrorism

In Melbourne wordt op dit moment ook het tennistoernooi Australian Open gehouden. Delen van de stad zijn afgezet.