Voetbal

Transfer Depay van Manchester naar Lyon vrijwel rond

Memphis Depay vertrekt bij Manchester United. De Nederlandse vleugelaanvaller is door de Engelse club voor een bedrag tussen de 14,75 en 16 miljoen pond (17 tot 18,5 miljoen euro) verkocht aan het Franse Olympique Lyon. Dat melden Britse en Franse media, waaronder de BBC, The Guardian en L’Équipe. De clubs hebben de transfer nog niet bevestigd, vermoedelijk omdat Depay nog een medische keuring moet ondergaan. Ook moet de Nederlandse international zelf nog een overeenkomst bereiken met de Franse club. Volgens de media zou het gaan om een contract van 4,5 jaar. Het transferbedrag kan volgens de media oplopen tot een totaal van 25 miljoen euro door een aantal clausules. Ook heeft de Engelse club het recht verworven Depay terug te kopen en is er een doorverkooppercentage bedongen. (NRC)