Uitgevers

John de Mol vergroot belang in Telegraaf Media Groep

John de Mol heeft zijn belang in Telegraaf Media Groep (TMG) uitgebreid. Donderdag bleek uit gegevens van de Autoriteit Financiële Markten dat de mediaondernemer zijn belang heeft vergroot tot 20,15 procent. Eerder deze week bleek dat hij een belang had van 18,4 procent. De koers van het aandeel TMG steeg donderdag opnieuw en stond aan het einde van de dag op zo’n 5,90 euro. Dat is aanzienlijk boven het overnamebod van 5,25 euro per aandeel dat het Vlaamse Mediahuis in december uitbracht op TMG. Het Belgische concern, uitgever van onder meer NRC, meldde eerder dat het inmiddels meer dan 50 procent van de aandelen in handen heeft, of toegezegd heeft gekregen, waardoor een overname dichtbij lijkt. Met de overname zou een van de grootste mediaconcerns van de Benelux ontstaan. (NRC)